Isnin, 31 Januari 2011

APOLLO..haha!~

Mesti korang tertanya2 kan kenapa tajuk nye APOLLO..bukan APOLLO yang naik ke angkasa lepas tu..tapi ni pasal makanan APOLLO tu..sebelum nak dijadikan cerita..Ena cerita la dulu bagaimana tajuk ni muncul..haha!~ sengal lak..:p ok2..Ena cerita..
This sem Ena ade subjek BEL bape ye..lupe lak..haha!~ tak kisah la..then dalam subjek tu Ena kene wat presentation sorang2 selama 10minit..presentation terbabit..wah! terbabit..haha!~ Ena kene terangkan pasal company yang Ena pilih di internet..Sir Zain suh cari nama company tu dalam laman web ni..www.klse.com.my..akan kuarlah Bursa Saham Malaysia..then pilih nye pilih..Ena pn pilih la company APOLLO FOOD HOLDING BHD..haha!~ 
Time nak isi senarai name company tu nak bagi kat Sir Zain..Ena bergado2 manje ckit ngn Kak Su..classmate Ena..coz dia pn nk amik company tu..then Ena menang gado2 manje tu..dia pn terpakse la tukar company dia kepada MAMEE DOUBLE DECKER (M) BHD..sorry ye Kak Suhaila..hehe!~
Dari situ la terbitnye name APOLLO dalam hidup Ena..padahal da ame da tau pasal makanan APOLLO ni..tapi dulu just makan je..now Ena kena pentingkan nama APOLLO tu..so Ena kene la wat research pasal APOLLO ni..pasal latarbelakang muncul nye jenama APOLLO..product2 yang company APOLLO ni keluarkan..
Ha! cerita pasal product yang company ni keluarkan..hehe!~ belum cerita lagi Ena da gelak..haha!~
ok2..take it serius..hehe!~ Ena kene prepared presentation BEL Ena ni dalam mase cuti raya cina ni..pas cuti ni..Ena da kene stat wat presentation ni..so nak di jadikan cerita..tadi mase kt kampung..tengok adik2 sepupu ramai2 ni..tetibe terlintas la satu idea untuk presentation Ena..haha!~ Ena bajet nak wat iklan APOLLO..haha!~ Ena pergi kedai dengan kakak Ena..beli makanan jenama APOLLO..tapi tak apat sume..apat la mane yang ade je..haha!~ 
Then..Ena suh adik2 spupu Ena mandi..make up cantik2..then bermula la rakaman video iklan APOLLO..haha!~ agak kelakar tgk reaksi diorang..Ena as a director..haha!~ perasan..! Ena rakam jela..yang membuatkan Ena geli hati nye..mase scene rebut amik APOLLO..time tu terserlahlah kegelojohan mereka nak kan makanan tu..haha!~ agak banyak take jugak la nak kene rakam..tapi seronok..dengan gelagat kakak Ena skali..dia yang tolong Ena wat iklan APOLLO yg tak rasmi ni..haha!~ thanks la kt sume sebab sudi bagi kerjasama kt Kak Fatin a.k.a. Ena..haha!~
 So now keje Ena ialah..Ena kene siapkan Power Point penerangan company tersebut..then Ena kene edit ckit video iklan tu..supaya nampak lebih menarik..so result nye kene la tunggu pas Ena da wat presentation lepas raye cina ni ye..haha!~
Nanti Ena update pasal ni ag ye..msti korang nk tgk scene iklan tu kan..hehe!~


video
enjoy the video yg sangat2 la pendek..haha!~ pedulikan suare2 blakang ye..haha!~

Sabtu, 8 Januari 2011

MALAS UPDATE..

aduyai..kali ni susah ckit la nk update Ena nye blog..coz..Ena da stat smbng bljr at Unikop Gombak..
agpn Ena da xde broadband..tenet kt kolej pn lembab..so ag susah n malas la nk update blog..
Ena xde sgt mase nk mengadap blog..fb..tumblr..so Ena hnye akn mengadap mse sabtu ahad..time Ena alik umah..itu pn klau Ena nk bukak la..haha!~ sgt2 la malas nk update..haha!~ agpn dis sem..sgt2 padat dgn jadual..to many presentation..n to many use my money utk uruskan subjek Event..OMT290..huhu!~ 
skrg ni Ena xtau ape ag nk merepek kt cni..Ena just harap yg tahun 2011 ni membawa tuah pada Ena..
no more tahun lepas yg terlalu byk sedih.. Ena nk capai 3pointer for this sem..amin!~